Dr. Med. Christine Schrammek

Dermatology meets cosmetics
Dat is de filosofie die altijd gevolgd wordt bij het ontwikkelen van de Dr. Med. Christine Schrammek formules en behandelingen. Het is haar doel om oplossingen te vinden voor een breed scala van specifieke huidproblemen.

Al van in haar jeugd heeft de schoonheidsspecialiste, dermatologe en therapeute Christine Schrammek een grote liefde voor planten en hun geneeskrachtige werking. In haar familie werd elke ziekte aangepakt met verschillende plantentheëen, baden en kompressen. Reeds als kind ging ze kruiden plukken met haar grootmoeder en legde ze verschillende herbaria aan. Ze verkoos de fascinerende wereld van de planten boven de sprookjeswereld van feeën en elfen.

Door de oorlog moest Christine Schrammek haar medische studies in Wenen onderbreken en volgde ze een opleiding als schoonheidsspecialiste. Toen ze in een dermatologische kliniek ging werken, ontdekte ze verschillende procedés voor huidpeeling:
– chemische peelings met fenol, resorcine en tricolore thyleen;
– cryotherapie (bevriezing van de huid);
– dermabrasie (huidafslijping) tegen acne, littekens, pigmentvlekken, ceratose en andere huidproblemen.
Voor deze pijnlijke methodes moest de patiënt een tijd in de kliniek verblijven. In deze periode nam haar interesse voor de plantenwereld weer toe. In de familiale bibliotheek vond ze 17e, 18e en 19e eeuwse plantkundige studies van Arabische, Chinese en Europese oorsprong. In de Nationale Bibliotheek van Wenen bestudeerde ze allerlei planten, ook degene die in zee groeien. Via deze studies wilde ze een peeling samenstellen op basis van planten. Een samensmelting tussen biologie, geneeskunde en schoonheidszorgen die de geplaagde huid helpt te normaliseren.

Onderzoek
Tijdens haar werk in de dermatologische kliniek leerde ze werken met de eerste peeling op plantaardige basis: de methode Siemens. Ze behandelde, als experiment, de ene helft van het gezicht van de patiënt met een conventionele methode, de andere helft behandelde ze met deze plantaardige peeling. Na vier of vijf dagen ziet ze frappante verschillen. De kant die behandeld was met de plantaardige peeling leverde veel betere resultaten op terwijl de patiënt geen pijn hoefde te lijden. De plantaardige peeling trok de aandacht van de medische wereld. Tijdens de studies van haar dochter werd dit onderwerp dan ook op een wetenschappelijke manier grondig bestudeerd.

De Green Peel®
Jaren van theoretische studies en praktische ervaringen resulteerden uiteindelijk in haar eigen plantaardige peeling, de Green Peel®. Dit is een peelingkuur die:
– zuiver plantaardig is;
– geen toegevoegde chemicaliën en synthetische stoffen bevat;
– geen nevenwerkingen heeft;
– reeds na vijf dagen resultaat oplevert, zonder dat de patiënt in een kliniek moet worden opgenomen.

Wereldwijd succes
Nu, meer dan 60 jaar later heeft de Green Peel® zijn natuurlijke efficiëntie en deugdelijkheid in meer dan 50 landen over de hele wereld bewezen. Schoonheidsspecialistes hebben de mogelijkheid om mensen met een probleemhuid op een natuurlijke manier te helpen, zonder daarbij de grenzen van hun beroep te overschrijden. Een mogelijkheid die door meer dan 2000 instituten, en dit enkel en alleen nog maar in Duitsland, dankbaar wordt benut.
De bijbehorende Derma.cosmetics verzorgingsproducten zijn ook medisch ontwikkelde producten met bewezen doeltreffendheid en een unieke werking om huidproblemen op te lossen.