RégimA

Products that change lives
RégimA is een uniek huidverjongend en huidverbeterend programma ontwikkeld voor dokters en huidspecialisten. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, pakt RégimA gelijktijdig de drie hoofdoorzaken aan van huidveroudering en huidproblemen: vertraagde celvernieuwing, inflammatie en oxidatie. Hiervoor maakt RégimA gebruik van een overvloedige hoeveelheid kwalitatieve, natuurlijke ingrediënten en de meest geavanceerde technologieën en peptiden om deze essentiële actieve bestanddelen tot in de levende cellen van de diepere huidlagen te brengen. Dit maakt het Zuid-Afrikaanse ‘Peel & Heal’ programma vandaag tot het meest volledige en toonaangevende inzake huidverbetering op de cosmeceutische wereldmarkt. ​Met meer dan 20 jaar ervaring in littekenbehandelingen is RégimA als producent zijn tijd ver vooruit wanneer het gaat om het ontwikkelen van producten die de huid efficiënt én veilig peelen, het hele jaar door!

Exfoliatie
De sleutel tot huidverjonging ligt in het proces van celvernieuwing. Een jonge, gezonde huid hernieuwt zichzelf om de zes weken, een proces dat vertraagt bij het verouderen. Belangrijk hierbij is dat de nieuw gevormde cellen ook gezond zijn. Een vlotte celvernieuwing vereist bovendien een vlotte afvoer (exfoliatie) van dode cellen zodat de nieuwe, jonge cellen aan de oppervlakte kunnen komen en de huid een stralende, gezonde look geven. Bij het verouderen vertraagt ook deze exfoliatie, wat resulteert in een abnormale opeenhoping van dode cellen, een doffe, vale tint en een onregelmatige pigmentatie. Crèmes aanbrengen op dode huidcellen is weinig zinvol. Een huidprogramma dat de term ‘huidverjongend’ waardig is, dient in zijn werking dieper én verder te gaan dan een kortstondige, oppervlakkige hydratatie van dode cellen. De RégimA-nachtcrèmes en Power Peel bevatten natuurlijke fruitzuren, die de buitenste dode huidlagen geleidelijk, efficiënt en veilig exfoliëren tot in de diepere basale levende huidlaag. Daar stimuleren ze de aanmaak van nieuwe, gezonde cellen en collageen. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur en een frisse uitstraling.

Inflammatie
Inflammatie is de normale reactie van het lichaam op kwetsuren. Dit leidt tot roodheid, zwelling en pijn. Zowel externe (trauma) als interne (infectie) oorzaken leiden tot inflammatie. Deze ontsteking is noodzakelijk om te overleven. Maar ten gevolge van schadelijke UV-straling, vervuiling, stress, roken, ongezonde voeding, en dergelijke, kan er een chronisch cellulair inflammatieproces ontstaan zonder dat je dit onmiddellijk merkt. Op huidniveau verstoort deze chronische inflammatie de gezonde werking van de cellen en resulteert dit in voortijdige veroudering. RégimA voorziet de huid daarom dagelijks van actieve bestanddelen met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen (zoals Centella Asiatica).

Antioxidanten
Oxidatie is een derde belangrijke oorzaak van huidveroudering. Tijdens het oxidatieproces ontstaan schadelijke moleculen, vrije radicalen, die onze cellen aanvallen en beschadigen, soms tot in hun kern en het DNA. Cellen met een beschadigd DNA kunnen gevaarlijk zijn en ziekte veroorzaken. Het lichaam heeft een sterke immuniteit en voldoende antioxidanten (vitamines) nodig om deze vrije radicalen te neutraliseren en onschadelijk te maken. Het huidprogramma van RégimA verschaft de huid deze noodzakelijke antioxidanten en geeft haar hiermee een krachtig wapen tegen oxidatieschade.

Welke resultaten mag u van RégimA verwachten
– Algemene verbetering huidconditie.
– Dermis wordt voller, bloedvaatjes schijnen minder door.
– Egalere huidtint.
– Frisse en gezonde uitstraling.
– Make-up heeft meer effect.
– Normalisatie vette huid, betere wondgenezing bij acne en minder littekens.
– Ondersteunende huidzorg bij Botox en fillers.
– Ondersteunende huidzorg bij laserbehandelingen, betere wondgenezing, minder
 complicaties.
– Verbeterde huidelasticiteit.
– Verbeterde huidhydratatie.
– Verbeteren pigmentstoornissen, indien gecombineerd met de Power Peel.
– Verbetering van grove poriën.
– Verminderen fijne lijntjes.
– Verzachten diepe rimpels, indien gecombineerd met de Power Peel.
– Zachtere en gladdere huidtextuur.
– Zichtbaar huidherstel.

Wat zijn cosmeceutica en wat is het verschil met cosmetica
Het woord cosmeceutica komt van de woorden cosmetica en farmaceutica. Cosmeceutica zijn door de vooruitgang in wetenschap en technologie geen cosmetica meer maar zijn ook niet erkend als geneesmiddelen. Ze zitten ergens in de zone daartussen. Cosmeceutica producten onderscheiden zich zeer duidelijk van cosmetica door volgende kenmerken:
– ze hebben een micromoleculaire structuur;
– ze penetreren in de diepere huidlagen;
– ze stimuleren de biochemische activiteit van de cellen dankzij nieuwe technologie;
– ze activeren de aanmaak van collageen, elastine en hyaluronzuur;
– ze resulteren in een fundamentele verbetering van de structuur en de werking van de huid;
– het effect van hun ingrediënten zijn onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek.

Waarom is RégimA zo essentieel voor onze huid
RégimA beschermt de huid en pakt het verouderingsproces op drie niveaus aan:
– ze beschermt de huidcellen tegen beschadiging en kwaadaardige mutaties door vrije radicalen;
– ze helpt de huid om beschadigde cellen en weefsel te herstellen;
– ze stimuleert de huidverjonging door het opnieuw aanwakkeren van de celactiviteit.

RégimA werkt preventief tegen huidveroudering door de huid te beschermen
Onze huidcellen worden dagelijks aangevallen door vrije radicalen, de producten van RégimA bevatten daarom een maximale bescherming tegen de zon en hoge concentraties antioxidanten. Het is wetenschappelijk bewezen dat UV-straling vrije radicalen in de hand werken en de hoofdoorzaak zijn van huidveroudering. Een korte regelmatige blootstelling aan de zon is noodzakelijk voor de aanmaak van vitamine D. Maar… overdaad schaadt! Een bruine huid is geen probleem, maar een verbrande huid is dat wel! Een verbrande huid ziet rood, wat wijst op een ontstekingsreactie van de huid en een ernstige beschadiging van de cellen. Dit is niet alleen de autosnelweg naar een voortijdige veroudering, het is bovendien gevaarlijk omdat zwaar beschadigde cellen kunnen muteren naar kwaadaardige cellen, zo ontstaat huidkanker. Laat dit nu net de reden zijn waarom alle dagcrèmes van RégimA een volledige zonbescherming (spf 25) bevatten.
Oxidatie is een derde belangrijke oorzaak van huidveroudering. Tijdens het oxidatieproces ontstaan schadelijke moleculen en vrije radicalen die onze cellen aanvallen en beschadigen, soms tot in hun kern en het DNA. Cellen met een beschadigd DNA kunnen gevaarlijk zijn en ziekte veroorzaken. Het lichaam heeft een sterke immuniteit en voldoende antioxidanten (vitamines) nodig om deze vrije radicalen te neutraliseren en onschadelijk te maken. Het huidprogramma van RégimA verschaft de huid deze noodzakelijke antioxidanten en geeft haar hiermee een krachtig wapen tegen oxidatieschade. RégimA herstelt huidbeschadiging en stimuleert huidverjonging.

Het programma van RégimA werkt volgens het principe van ‘Peel & Heal’
De nachtcrèmes van RégimA bevatten natuurlijke Alpha en Beta hydroxy acids, zoals lactic acid, malic acid, citric acid en hibiscus ower acid. De huid wordt, door de aanwezigheid van deze zuren elke nacht op een zachte en veilige manier gepeeld. Hierdoor worden de dode huidcellen vlotter afgevoerd = exfoliëring en is het overbodig om te scrubben. Dit is belangrijk om een verdikking van de hoornlaag (door opgestapelde dode huidcellen) tegen te gaan. De nachtcrème brengt deze hoornlaag terug naar een normale dikte en zorgt ervoor dat de preparaten met essentiële vitaminen en antioxidanten de diepere huidlagen kunnen bereiken.
Na het ‘peelen’ van de huid ’s-nachts volgt het ‘herstel en de wederopbouw’ van de huid overdag. Het is belangrijk om te starten met de Derma Zest Cleansing omdat we de werking van de acids in de nachtcrème moeten nachtcrème moeten neutraliseren.

RégimA werkt met de techniek van ‘Layering’
De crèmes en sérums van RégimA zijn ontwikkeld om in synergie met elkaar te werken. Door de hoge concentraties actieve bestanddelen mogen deze producten niet gecombineerd worden met andere producten. Voor iedereen wordt een individueel programma samengesteld. De producten dienen in een bepaalde volgorde, in laagjes op elkaar te worden aangebracht = layering.
Dit is noodzakelijk omdat de actieve bestanddelen voor de verschillende huidproblemen niet met elkaar te verzoenen zijn in één enkele crème. Deze specifieke combinaties zorgen voor een zeer krachtige biochemische reactie in de huid, zonder plakkerig of vet gevoel. Het is belangrijk om tussen elk laagje even te wachten om de penetratie van elk product in de huid toe te laten.

De producten van RégimA kunnen variëren in kleur, geur en textuur
Omdat er gewerkt wordt met verse plantenextracten in plaats van met gedroogde. Hierdoor geeft elke oogst, elk seizoen een variatie in kleurschakeringen. RégimA geeft ook de voorkeur aan niet bewerkte, gekleurde extracten omdat ze veel actiever zijn. In het gamma werkt men met de hoogste percentages pure rétinol (Vitamine A), deze heeft een geel/bruine kleur. De producten bevatten geen toegevoegde kleurstoffen, en geen synthetische parfums, hierdoor zijn allergische reacties uitgesloten.