IK Skin Medikal

Producten ontwikkeld voor de meest kwetsbare en gevoelige huid
Wij zijn heel blij IK Skin Medikal te kunnen aanbieden. De enige producten in Nederland die speciaal ontwikkeld zijn voor de behandeling bij chemo, bestraling, intensieve medicatie, eczeem, psoriasis, rosacea, jeuk en de extreem kwetsbare en gevoelige huid. Ze zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidonvriendelijke stoffen of microplastic, zijn 100% natuurlijk en vegan en bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren.

Huidzorg bij kanker
Er zo goed en gezond mogelijk uitzien, dat is wat je wilt als je chemo, bestraling of intensieve medicatie ondergaat. Tijdens en na het ondergaan van chemo, bestraling of intensieve medicatie ervaart de huid ook de neveneffecten van het behandeltraject. De IK Skin Medikal producten herstellen de pH-waarde van de huid, brengen de huidflora weer in balans, voorkomen uitdroging, irritatie en geven slechte bacteriën geen kans. Een gezonde huid geeft weer zelfvertrouwen en dat gevoel gunnen we iedereen.

IK Skin Medikal werkt met 100% actieve en groene ingrediënten, zonder huidonvriendelijke ingrediënten, geur- en kleurstoffen. Alle producten van IK Skin Medikal zijn voorzien van het NO-label. Deze bewuste keuze van de klinisch bewezen, natuurlijke werkstoffen in hoge dosering – Groene Cosmeceuticals – maakt IK Skin Medikal zacht en daadkrachtig voor de huid. Dankzij deze unieke samenstelling zijn de IK Skin Medikal producten zelfs geschikt voor de meest gevoelige huiden en zijn ze veilig te gebruiken tijdens chemokuren, bestralingen en tijdens intensief medicatiegebruik.

Gedurende chemotherapie, bestraling en gebruik van andere zware medicatie gebeurt er veel met de huid. De huid heeft in deze periode speciale aandacht en rust nodig. Als er op tijd gestart wordt met het op de juiste manier verzorgen en beschermen van de huid kan er aan de neveneffecten vaak iets gedaan worden. Het belangrijkste wat we voor de huid kunnen doen is de huid zoveel mogelijk kalmeren en beschermen door huidverzorgingsproducten te gebruiken zonder belastende toevoegingen. De verdraagzaamheid van de huid gaat tijdens medische behandelingen namelijk sterk achteruit. De IK Skin Medikal producten zijn dankzij de natuurlijke en pure samenstelling en het NO-Label veilig te gebruiken voor deze kwetsbare huid.

Huidzorg bij huidaandoeningen
Op dit moment telt Nederland ruim 900.000 mensen met eczeem en ruim 300.000 mensen met psoriasis. Dat betekent dat maar liefst 1,2 miljoen mensen last hebben van een extreem gevoelige, droge, ruwe, geïrriteerde, jeukende, schilferige of rode huid. Bij kinderen is eczeem, na astma, zelfs de belangrijkste chronische  aandoening. IK Skin Medikal snapt dat niemand afhankelijk wil zijn van hormoonzalf, omdat het heel belastend voor de huid kan zijn. Met de natuurlijke EXCM+ producten, strijden we samen naar een rustige huid en het verminderen of afbouwen van het gebruik van hydrocortison of hormoonzalven.

In samenwerking met laboratoria, heeft Ik Skin Medikal een tweetal ontzettend prachtige natuurlijke en groene producten kunnen ontwikkelen. Producten voor alle leeftijdsgroepen, zonder huidbelastende of medicinale ingrediënten en die volkomen veilig te gebruiken zijn. Met deze twee producten, gekoppeld
aan tips op het gebied van voeding en lifestyle, kunnen wij de grote groep mensen met die (extreem) gevoelige huid ondersteuning bieden, zodat zij het vertrouwen in hun huid terugkrijgen.

Er bestaan verschillende vormen van eczeem en psoriasis, waarbij elke vorm andere huidsymptomen laat zien. Dankzij de combinatie van het EXCM SERUM+ en de EXCM CREAM+ hebben we voor de extreemgevoelige, droge, ruwe, geïrriteerde, jeukende, schilferige of rode huid een passend antwoord. Het gebruik van de producten biedt verlichting bij deze huidsymptomen en daarmee kunnen ze soms zelfs verdwijnen. De EXCM+ producten zijn revolutionair en uniek, doordat zij de huid voeden en ondersteunen met huideigen en huididentieke ingrediënten die op geen enkele wijze schade veroorzaken en ook bij langdurig gebruik geen bijwerkingen geven. Zonder met de huidbarrière te interfereren of de natuurlijke huidfunctie te verstoren, wordt de weerstand van zowel de menselijke huid als de microbiële huid verhoogt. De natuurlijke huidwerking wordt versterkt en de huid vindt hierdoor haar eigen kracht en evenwicht terug om weer sterk en mooi te kunnen worden.

EXCM SERUM+ is een huidopbouwend en huidbarrière versterkend serum dat snel door de huid wordt opgenomen en direct roodheid en jeuk laat verminderen en de geprikkelde, extreem gevoelige, droge en geïrriteerde huid doet verzachten.

EXCM CREAM+ is een voedende rijke emulsie die wordt ingezet bij een schilferige huid en ruwe huidsymptomen. De crème brengt de natuurlijke bacterieflora weer in balans, waardoor de extreem gevoelige huid direct kalmeert.

Door de producten in combinatie te gebruiken, bieden ze een veilig en gezond alternatief voor de bestaande medicinale producten. Ze geven de huid haar kracht terug en helpen symptomen te verminderen. De cream en het serum zijn volkomen veilig te gebruiken voor alle huidtypen, huidskleuren en alle leeftijdsgroepen (zelfs voor baby’s).

DE-ITCHY+
Een rijke olie speciaal geschikt voor de gevoelige en geprikkelde (hoofd)huid. De DE-ITCHY+ wordt gemakkelijk opgenomen door de huid en bevat veel antioxidanten en vitaminen. De olie verzacht, kalmeert, herstelt en draagt bij aan het vernieuwen van de huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicaliën, milieu- en weersinvloeden.
Voor de extreem gevoelige, broze en geprikkelde (hoofd)huid en de huid die beschadigd is door intensief medicatiegebruik, chemicaliën en milieu- en weersinvloeden.

Naast bovenstaande producten zijn er nog diverse andere producten van IK Skin Medikal. Wij adviseren je graag welke producten voor jouw huid en huidprobleem geschikt zijn!

Wat betekent het NO-label
Alle producten zijn voorzien van het NO-label en bevatten geen huidbelastende stoffen als parabenen, sulfaten, minerale oliën, geur- en kleurstoffen.
De producten bevatten geen ingrediënten die op straling van bijvoorbeeld radiotherapie reageren. Denk bijvoorbeeld aan metalen – bijvoorbeeld zink – of hormoonontregelende stoffen als fyto-oestrogenen uit bijvoorbeeld aloë vera. Ook is gekozen voor een xeno-oestrogenen vrije verpakking (BPA-vrije verpakking). IK Skin Medikal kiest er bewust voor om deze specifieke stoffen in de huidverzorging te vermijden, omdat ze de behandeling kunnen verstoren of de huid kunnen beschadigen.

– Zonder huidbelastende of hormoonontregelende stoffen.
– Groene cosmeceuticals – huidvriendelijke en veilige ingrediënten.
– BPA-vrije verpakkingen (xeno-oestrogeen vrij).