• Openingstijden

  OpeningstijdenX

  Maandag09:00 - 21:00 uur

  Dinsdag09:00 - 21:00 uur

  Woensdag09:00 - 21:00 uur

  Donderdag09:00 - 21:00 uur

  Vrijdag09:00 - 21:00 uur

  Zaterdag10.00 - 16.00 uur

  ZondagGesloten

 • 06-13868813
 • Contact

  Laten we in contact blijven!X

  Ons bezoekadresHoog Geldrop 22, Geldrop

  Laat een bericht achter

  Uw bericht word verstuurd. een ogenblik geduld alstublieft...

  Bedankt voor het versturen van uw bericht! We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

  Er is een probleem opgetreden tijdens het versturen van uw bericht. Probeert u het nogmaals.

  Vult u alstublieft alle velden in voordat u op verzenden drukt.

Kaé Arganolie

kae

Een weldaad voor de hele familie
Kaé Arganolie is een olie met unieke en bijzondere eigenschappen, die voor 80% bestaat uit onverzadigde vetten. Dankzij zijn grote hoeveelheid vitamine E, drie keer meer dan in elke andere natuurlijke olie, is hij biologisch buitengewoon actief.

Eigenschappen van Arganolie
– Wordt direct opgenomen.
– Hydrateert uitstekend.
– Is goudkleurig en heeft een gemiddelde viscositeit.
– Is rijk aan alfa-tocoferolen (vitamine E).
– Is rijk aan fenolen en fenolzuur.
– Bevat een grote hoeveelheid caroteen.
– Is een natuurlijke antioxidant.
– Remt ontstekingen.
– Bevat veel vetten en essentiële vetzuren.
– Palmitinezuur.
– Stearinezuur.
– Oleïnezuur.
– Linoleenzuur.
– Is rijk aan squalaan en helpt mee de huid te beschermen tegen vrije radicalen, die huidkanker veroorzaken.

Arganolie heeft de opmerkelijke eigenschap de huid te voeden, te hydrateren en de elasticiteit te verbeteren. De olie is rijk aan omega-9 oleïnezuur en omega-6 linoleenzuur. Arganolie is effectief in het behandelen van een droge huid, eczeem, psoriasis, acne en zonnebrand. Is uitermate geschikt voor producten voor de rijpere huid. Het hoge gehalte aan polyfenolen maakt de olie een sterke antioxidant en verhoogt de houdbaarheid van het product. Arganolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en verzacht ontstekingen, spierpijn of pijn door artritis of reuma, als het op de pijnlijke plaatsten wordt in gemasseerd. Arganolie is ook voor een ultragevoelige huid, zoals de babyhuid.

arganboom

Arganolie is niet vet, slechts enkele druppels op de vingertoppen zijn voldoende om de huid te hydrateren en te beschermen, inclusief de tere zone rond de ogen. Arganolie is geschikt voor de hele familie.

Het verhaal van de arganboom
De arganboom (Argania Spinosa) is een inheemse boom van Zuid-Marokko, die groeit in een gebied dat zich uitstrekt van Safi in het Noorden tot aan de rand van de Sahara in het Zuiden. De belangrijkste zone loopt van het zuidoosten van Essaouira tot aan de Souss-vlakte. Het Arganbos is ongeveer 800.000 hectare groot en bestaat uit meer dan 2 miljoen bomen. Deze voelen zich thuis in dit prachtige, droge en onvruchtbare landschap en groeien vaak in het gebergte.

De boom hoort tot de Sapotoaceae familie, waar ook de shea boom (sheaboter) toe behoort en hij is uitstekend bestand tegen de droge en dorre omstandigheden in deze regio. Hij kan temperaturen verdragen van 3 tot 50°C en groeit tot op hoogten van 1.500 meter. Zijn uitgestrekte wortelstelsel is in staat op meer dan 30 meter diepte water te vinden; dit helpt de droge perioden, die elk jaar wel een paar maanden kunnen duren, te overleven. De boom kan wel 8 tot 10 meter hoog worden en zijn vorm lijkt op die van de olijfboom. Hij heeft een vrij lange levensduur en het is geen uitzondering dat hij 150 tot 200 jaar oud kan worden. Er zijn bomen van 250 jaar oud gemeld.
De bladeren zijn klein, donkergroen en groeien op takken met scherpe stekels aan het einde. In het algemeen blijven de bomen groen, maar in een periode van langdurige droogte kunnen ze hun blad verliezen. De boom heeft kleine, ovale groengele vruchten die bruin worden als ze rijp worden; ze hebben erg harde, dikke schalen, waar drie pitten in zitten die op amandelen lijken. De periode dat de vruchten rijp worden, is erg lang en duurt wel twee jaar. De stam heeft een bijzondere bast, die door zijn ruwe oppervlak op een slangenhuid lijkt.

Kaé respecteert de natuur en uw huid
Kaé Arganolie is 100% puur en biologisch, zonder kleurstoffen, conserveermiddelen of chemische bestanddelen. Kaé producten zijn ECOCERT en COSMEBIO gecertificeerd. De productie van deze olie wordt geleid door een coöperatie van Berbervrouwen, met behulp van een Europese NGO (Niet-Gouvernementele Organisatie). Dit zorgt voor een sociaaleconomische ondersteuning van landbouwfamilies en voorziet deze vrouwen van een arbeidsloon en verbetert hun leefomstandigheden.

Visit Us On FacebookVisit Us On Linkedin